vingerbreien en vlechten

27 December, 2009 (18:42) | breien en haken | By: Els

Ik maak momenteel de ene sjaal na de andere (er staat er ook nog een op de pennen), dus wat dat betreft kan het voor mij een hele strenge winter worden.

Deze keer een sjaal waarvoor ik eerst 2 lange slierten heb gemaakt met vingerbreien (met vingerbreien krijg je een soort dikke punnikkoorden). Beide slierten waren 2x mijn eigen lengte. Ik heb ze dubbelgevouwen en samen gevlochten tot een soort dik koord:

Eerst had ik een platte 4-vlecht gemaakt, maar dat vond ik toch niet zo geslaagd. Toen een koordvormige vlecht geprobeerd en dat vond ik wel mooi. Door deze manier van vlechten lopen de kleuren vanzelf als een soort spiraal omelkaar heen. (maar dat is in het echt misschien wat duidelijker dan op de foto …)

Hoewel ik had geprobeerd om losjes te vlechten, was het toch eerst redelijk strak geworden. Daardoor werd het wat stijf voor een sjaal, dus later heb ik nog een flink stuk uitgehaald en alles een stuk losser gemaakt. Nu voelt ‘ie lekker zacht aan en draagt ‘ie fijn!

Comments

Comment from Linda Kraaij
Time 01/11/2011 at 20:22

Beste Els,

Ik ben begonnen met vingerbreien, maar vind eén streng ook te weinig voor een sjaal. Daarom vroeg ik mij af hoe je precies gevlochten hebt.

Alvast bedankt!

Groetjes,
LindaKraaij

Comment from Els
Time 01/12/2011 at 16:54

Beste Linda,

Leuk dat je ook zo’n gevlochten vingerbreisjaal wil maken!

Een voorlopige beschrijving van het vlechtwerk staat hier. Ik hoop dat je er zo mee uit de voeten kan. En zo niet, laat het dan even weten. Ik ben vooral ook benieuwd of de tekeningen duidelijk genoeg zijn.

Groetjes, Els

Write a comment