nog een paar nieuwe boeken

30 December, 2009 (18:18) | breien en haken | By: Els

Een paar dagen terug schreef ik al over 2 nieuwe boeken over guimpen, maar ik heb nog een paar nieuwe boeken.

Eentje over Tunisch haakwerk: Crochet Tunisien. In dit boek staan diverse werkstukken met de Tunische haaksteek. Op zich vind ik de werkstukken wel leuk, maar ik had eigenlijk gehoopt op wat meer verschillende technieken (er wordt hier alleen de gewone Tunische steek gebruikt).
Maar goed, daar zijn volgens mij wel andere boeken over, dus dat komt nog wel een keer.

En nog 2 ‘gewone’ haakboeken.

Eentje met allerlei poppetjes, bloemetjes en andere kleine haakwerkjes: Crochet, les miniatures de Cendrine.

De andere, Crochet nouvelle vague, is heel anders, meer ‘design’-haakwerk. Hier zie ik in een aantal werkstukken die mooie eenvoudige elegantie waar Fransen vaak zo goed in zijn en die mij er weer aan herinnert dat je het echt niet perse ingewikkeld hoeft te maken om iets heel moois te maken.

Comments

Comment from Geesje
Time 01/03/2010 at 23:52

zijn deze boeken in het Nederlands??????????????

Comment from Els
Time 04/03/2010 at 22:59

Hoi Geesje,
De boeken die ik in dit berichtje heb besproken zijn alledrie in het Frans.
Ik koop boeken uit verschillende landen, omdat ze overal toch weer net andere technieken gebruiken en andere stijlen hebben.
Groetjes, Els
PS: sorry voor mijn heel late reactie. Je berichtjes waren per ongeluk tussen de spam terechtgekomen!

Comment from José van Nijkerk
Time 02/10/2012 at 16:17

Beste Els, Ik ben aan het zoeken geweest naat het boekje crochet tunisien maar kan het nergens vinden.
Is het wel in Nederland te koop?
Als ik het op google intik kom ik steeds op jouw website uit. (is niet erg maar ik zoek dat boekje)
Groetjes José

Comment from Els
Time 02/10/2012 at 21:22

Beste José,
Ik heb het boek zelf in Frankrijk besteld en ik verwacht eigenlijk niet dat je het in Nederland zomaar zal tegenkomen.
Je zou het ook in Frankrijk kunnen bestellen, of bij een boekwinkel even navragen of ze het voor je kunnen bestellen. Het ISBN-nummer is 978-2841674954. Met dat nummer moet een goeie boekwinkel er wel aan kunnen komen, lijkt me.
Groetjes, Els

Write a comment