sokken

26 May, 2010 (21:56) | breien en haken | By: Els

De laatste tijd wat sokken gebreid:

Deze lage sokjes heb ik gemaakt van Skadi zijde. (deze kleur staat niet in de webwinkel, hier had ik maar 1 bolletje van geverfd)
Ze zijn gebreid vanaf de teen omhoog en ik heb me laten inspireren door het boek ‘New pathways for sockknitters’ van Cat Bordhi: de meerderingen voor de teen en de hiel heb ik zoveel mogelijk verwerkt in het ajourmotiefje dat midden over de voet loopt.

enkelsokjes bovenkant

En hier dus het boek van Cat Bordhi wat ik hierboven al noemde. Hierin staan veel ideeën om de meerderingen / minderingen in de sokken ergens anders te plaatsen dan traditioneel gebruikelijk is. Ik vind het een erg inspirerend boek en het heeft me al op meer ideeën gebracht (die ik nog niet heb uitgevoerd, maar wie weet komt dat nog ;-) ).

En hier een paar roze teenslippersokken. De wol is iets dikker dan de standaard sokkenwol, een 4-draads garen geschikt voor pen 3. Ik had op proef een strengetje hiervan ingekocht, omdat ik deze wol misschien ook in mijn webwinkel zou willen aanbieden.
Ik ben er zelf wel tevreden over: voelt lekker zacht, breit goed en draagt prima. Nu maar ‘s zien hoe deze wol zich houdt op de langere duur en ik ben ook benieuwd hoeveel mensen interesse hebben in zo’n wat dikkere sokkenwol.

En dan het paar wat ik nu op de pennen heb staan: ook weer teenslippersokken.

Dit is de eerste keer dat ik 2 sokken tegelijk brei. Het gebeurt me nogal eens dat beide sokken niet goed gelijk worden: bij de eerste sok ben ik meer aan het nadenken hoe ik het wil hebben en dan brei ik wat strakker, en bij de tweede sok, waarbij ik alleen maar hoef na te breien wat ik eerder heb bedacht brei ik (letterlijk) wat meer uit de losse hand.
Ik heb ook weleens geprobeerd om de tweede sok dan gewoon wat strakker te breien, maar dat werkte ook niet goed, want dan werd die juist weer té strak!

Daarom nu maar ‘s 2 tegelijk. Ik brei ze niet echt tegelijk, maar steeds een stukje aan de ene sok en dan een stukje aan de andere sok. Tot dusver zien ze er aardig gelijk uit, en het breien bevalt ook prima zo!

Write a comment