hielenslang

18 September, 2009 (12:39) | breien en haken | By: Els

Er hebben al heel wat mensen gevraagd voor wat voor voeten/benen dit nou bedoeld is???

hielenslang

Maar inmiddels kan niemand zich meer voorstellen dat iemand dit serieus zou aantrekken. :-)

Het is een voorbeeldlap met allerlei verschillende soorten hielen, die we als knit-a-long breien met de sokken-breien yahoogroup. Janneke doet de uitleg van de hielen, en ikzelf zorg steeds voor de patroontjes die er tussendoor komen, allemaal patroontjes die geschikt zijn om in sokken te gebruiken.

Er zitten inmiddels al 9 hielen in en het is alles bijelkaar best een werk, maar ik vind het leuk om te doen. Het is ook een handig ‘naslagwerk’ voor tijdens cursussen. Zo kan ik makkelijk laten zien wat voor verschillende hielen er allemaal mogelijk zijn en een indruk geven van de pasvorm van de verschillende varianten.

Lijkt het je ook leuk om deze hielenlap te breien, dan kun je lid worden van de sokken-breien yahoogroup. Alle uitleg is daar te vinden. En niet alleen dat: het is ook een gezellige groep, waar elke 2 maanden samen een sok gebreid wordt. (geen verplichting!)
O ja, de groep gaat niet alleen over sokken, maar ook over handschoenen en wanten enzo – deze keer is de samenbrei-’sok’ een vingerloze handschoen.

Comments

Pingback from weblog van De Paradijsvogel » de cursussen zijn weer begonnen!
Time 09/18/2009 at 23:55

[...] hielenslang zal trouwens wel goed van pas komen de komende tijd, want er zijn verschillende mensen die aan de [...]

Write a comment